Lancering FLOWER BOMB

Dat ik in 2018 een boek zou maken of dat er een boekproject op mijn Bucket-list stond… waren verre van mijn grootste doelen voor het nieuwe jaar. Maar zie… soms komen er dingen op je pad die je niet verwacht of in de hand hebt maar deze toch grijpen moet. In het voorjaar van dit jaar nam Karen Van Winkel contact met me op…. ik weet nog net op welk moment… We waren aan het wandelen op de Kesselse Heide en ik had op dat moment even geen moment in het werk want het was een moment met mijn 2 mannen (hét Lief & #shibalex). Eens thuis waren we dan toch aan het telefoneren… Karen wilde asap afspreken, zo gezegd zo gedaan en daags erna zaten we op een woensdag in een koffiebar te Antwerpen! Karen vertelde dat ze enkele ideeën had die ze heeft voorgelegd voor uitgeverijen en 1 van die ideeën was een boek BOM-vol bloemen en 1 uitgeverij had hiervoor groen licht gegeven! Karen wilde hiervoor met mij samenwerken, iemand die er voor 200% mee voor ging en vooral creëerde vanuit eigen gevoel. Het eerst wat in me op kwam en waardoor heel het gesprek ook een waas werd… “Karen, ik ben géén geschoolde bloemist…, zei ik!!”

Uiteindelijk kon Karen me ook overtuigen en ging ik de uitdaging aan!

Een maand later zaten we bij de uitgeverij Borgerhoff & Lambrights te Gent. Een meeting over hoe we het boek gingen creëren en welke ideeën we hierbij hadden. Daar ik de auteur zou worden kwam er toch veel op me af… het echte zaadje had ik namelijk niet gelegd omdat ik gevraagd was voor deze samenwerking en ik weet dat ik echt geen boekworm ben, laat staat een lees wonder of me laat inspireren door bepaalde boeken/auteurs. Maar voor elk project wil ik me volledig inzetten en jawel het boek kreeg al snel vorm in mijn hoofd.

Omdat Flower Bomb normaliter op de Boekenbeurs kwam, hadden we een sterke deadline (Boeklancering 8/10/2018). Voor dit project moest er heel wat vrije-tijd afgegeven worden en afspraken verplaatst worden. Maar de praktijk bewijst zich steeds dat voor alles een oplossing is. Alle DIY werden besproken en de shoots werden ingepland.

De tijd dat ik de make-up & hair deed voor fotoshoots was dan ook al 10 jaar geleden en eigenlijk ook van korte duur owd dit me niet zo lag. (Het wachten & samenwerken vooral :))

Ik selecteerde de modellen, ging kleding halen en ook de bloemen moesten kraakvers in de ochtend opgehaald worden. Voor dag en dauw stond ik dan om 7u bij opening van de groothandel. En daar sta je dan te multitasken op de draai-dagen van je eigen boek! Want ochja, ik deed de make-up, hair & kleding van enkele modellen er ook nog snel tussendoor bij. En met dit neer te schrijven besef ik dat ik deze kracht, kennis & kwaliteit sterker naar voor had moeten brengen voor Flower Bomb. Ook voor mezelf. Je zit zo in een running van verantwoordelijkheden en organiseren dat je niet bezig bent met hoe je zelf in het boek komt. De ene gaat 10 kg vermageren voor een publicatie, de andere krijgt stylisten gesponsord. We hebben alles gecreëerd met een minimum aan sponsor & partner. Des te meer is Flower Bomb een eigen product.

Alles omtrent de bloemen creaties werden zonder voorbereiding en op de moment zelf gecreëerd. We wisten enkel wat we gingen maken bv een tafelstuk, een flowerhoop, terrarium,… het was enkel de ochtend van de groothandel dat ik wist welke bloemen ik kreeg, daarna ging ik voor de basis. Op de weg naar huis bedacht ik de creaties met wat ik in mijn Jeep in de vroege ochtend had ingeladen. Jaja… Als geschoolde bloemist zul je dit lezen met een ochjeee of ochnee… Maar e… het was écht wel zo! En op sommige momenten moest ik wel even met rust gelaten worden, zonder iemand die op men vingers keek. Daar de samenwerking zo vlot liep met Karen kon ik dan van bij het begin mijn buikgevoel uiten en de nodige “space” vragen ;p Deze momentjes heb ik enorm intens beleefd en veel geleerd. Gecreëerd op pure concentratie…. en dan heb je daar ineens weer een camera op je hoofd en zei Karen verschillende keren… “lach eens”:) Wie mij kent, weet dat Ilka Vermeiren niet het fotografie-type is en het beste tot uiting komt in haar eigen habitat 🙂

Daar alle samenwerkingen niet vlot liepen is Flower Bomb dan ook meer dan 2 maand en 20 dagen te laat uitgekomen. Maar in al die tijd zijn Karen en ikzelf kei hard blijven werken voor het resultaat dat vers van de pers is. #flowerbombboek.

Een boek geuit met dé trend van hedendaags met bloemen werken. Ver weg van alle technische zaken maar waarbij we je meenemen naar de pracht van de natuur te betrekken in alle facetten van het leven. Je hoeft geen groene vingers te hebben. We willen je prikkelen in je creativiteit en ook je inspireren met de prachtige beelden. Om zelf aan de slag te gaan met bloemen & groen vanuit je eigen tuin. De details creëren waarbij je je persoonlijk kan uiten en je een ontspannen gevoel ervaart bij de geuren. Dat FLOWER BOMB een hulpmiddel kan zijn, een start-up/een aanzet en waarbij jezelf aan de slag gaat met je bloemen en groen uit te kiezen in kleuren, structuren & geuren.

VEEL SUCCES! Liefs ilka

Een fotogalerij van foto’s die niet in Flower Bomb verschenen. Karen van winkel

Dank aan alle assistenten & modellen en de mensen die bleven geloven in ons boekproject!

Heb je Flower Bomb in huis? Heb je iets gecreëerd? Tag & en deel het op social media. @Flower_bomb_boek #flowerbomb #flowerbomboek #diy #greenhousestylingbar

FLOWER BOMB is te koop via https://greenhouse-styling-bar.be

De Greenhouse Pop-Up Shop, Werf 4-Lier

Bij je afspraak @ Greenhouse Styling Bar, Berlaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s