DIY // DONUT WALL

En Donut Wall is héééél Pinterest. Het platform staat er vol van, maar hierbij ons zal je het waarschijnlijk het beste kennen van op een huwelijksfeest of babyborrel.

De Donut Wall is een toevoeging bij een sweet table, dessertenbuffet, huwelijksfeest, babyborrel, lentefeest,…

Als je een basic (wit of hout) basis hebt kan je je wall pimpen naar eender welke party. Je veranderd de flowerstyling, je doet iets met (folie-) ballonen, gebruikt veel groen of personaliseer het met houten/geverfde letters.

STAP 1:

Meet je vakjes af op een houten plaat (osb, mdf,…). 15cm op 15cm is de ideale maat voor een donut wall. De donuts raken elkaar niet aan en mensen hebben nog ruimte om de donuts eraf te nemen zonder andere donuts aan te raken wat het meest hygiënische is.

STAP 2:

Boor met een houtboor nr. 8 de gaatjes en slis nadien af met een schuurpapier. Je bepaald zelf voor de grote van je wall hoeveel stokjes je wil. 25, 30, 50…

STAP 3:

Na het slissen verwijder je alle restanten zodat je terug een proper valk hebt voor je eerste onderlaag te schilderen. Neem een goed dekkende primer als je met een oneffen houtstructuur werkt.

STAP 4:

Als basis kleur kan je wit, beige of licht grijs nemen. Het meest neutrale voor als je de donut wall wil gebruiken voor verschillende party’s.

Zelf koos ik voor petrol. Ideale kleur voor accenten van bordeaux, rosé, mint, wit, bruin, …

STAP 5:

De houten stokjes snij je zelf en deze zijn dia 9mm. Bij de gekende ketens kon ik niet het nodige vinden dus ik kocht de stokjes bij een gespecialiseerde houthandel / doe-het-zelf winkel. De lengte die je afmeet is voor 1 of 2 donuts. We namen een lengte voor 2 donuts en versneden lengtes van 10cm. Beiden kanten slis je ook weer glad voor geen splinters. Timmer de stokjes in je houten wall.

De donutwall kan je op een schilderezel plaatsen of op je sweet table.

Deze DIY zorgt voor een echt belevenis op je feest, zorgt voor hippe Insta pics en naargelang de extra details is het iets voor jong en oud. Een DIY dat je easy zelf maken kan in 5 stappen. Bij elke feest weer kan je deze donut wall boven halen met een andere styling.

Huren? Ja, dit kan ook. Mail naar ilka@greenhouse-styling-bar.be

Toffe gepimpte donuts kan je verkrijgen bij https://www.instagram.com/lauriesbakery_official/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s