5 tips voor een feestelijke tablestyling

Binnen 1 maand vieren we eindejaar en we willen jullie hierbij graag wat inspiratie geven. We kozen voor een tablestyling met donkere materialen, zware structuren, grove houten tafel, linnen servetten & goudspray met één accentkleur. Zo een tafel waar mannen zich nog goed voelen… :)) niet te verfijnend of kitsch , te puur of pastel. Maar met brutere lijnen en feestelijke details.

Tip 1: KLEUREN:

Stem de kleuren van je tablestyling af op de sfeer van de ruimte. Door de aanwezigheid van een olijfgroene accent muur dien je hiermee rekening te houden in je kleurenpallet van je tablestyling. Idem met een bedrukte behang wall, felle accentkleur,… Met de hel blauwe rozen maak je sowieso een ‘statement’ op oudejaarsavond. Het geeft power en kracht & goesting om erna te feesten.

Het blauw in de pauwenveren komt terug in de rozen. Dit wil zeggen dat het hel blauw zal verzachten wanneer deze kleur ergens anders nog subtiel in terug komt. Het detail is niet meer alleen en springt er zo dus minder sterk uit.

TIP 2: BLOEMEN/GROEN

Voor deze tablestyling kozen we niet voor de typische kerstmaterialen zoals groene den of kerst rode bessen. Maar we gebruikten, ik zal ze de “nagelbedjes” noemen, hiervoor. Hierin prik je je bloemen voor een fijne en naadloze flowerstyling op tafel. De materialen kunnen zonder water voor een avond dinner. De “nagelbedjes” kan je ook in eenfijn potje zetten met water zodat andere bloemen deze kunnen drinken.

Hou rekening met de omvang & vorm van de feesttafel. Langwerpig, rond of rechthoekig en hoe diep deze is. Zorg dat je extra’s van op tafel kunnen blijven staan bij het opdienen van het feestmaal. Dwz dat er voldoende ruimte moet zijn voor de gerechten, dranken in combinatie met de aankleding van je tafel. Niets zo vervelend dat je tafel te klein is en je mooie bloemstuk, kaarsen of bedankjes naar een bijtafel moeten.

Er staan 3 “nagelbedjes” op tafel (de regel van 3). Maar 5, 7 of 9 stuks kunnen ook. Oneven. Deze ogen mooier & aantrekkelijker. Of hoe ik het vaak zeg in de workshops:

1 = Geen

2 = “willen maar niet kunnen” 😉

3 = Perfect!

TIP 3: NAAMKAARTJES

Naamkaartjes kan je gebruiken om je feesttafel te personaliseren. Of om te verwijzen naar: de kinderen samen aan een kant , de volwassenen aan de andere kant. Je kan je daarbij gemakkelijk plaatsen aan de kant van de keuken zodat je de gasten niet steeds moet storen om te passeren. Je kan zelf labels uitsnijden of deze wood labels die perfect passen bij de borden en de totale tablestyling. Het is net weer iets anders dan een papieren label/naamkaartje.

TIP 4: GOLDEN TOUCH

Goud geeft steevast een feestelijke toets. Met gouden spray zorgden we voor een extra gouden toets op de flowerstyling. Dit ook weer voor die extra, specifiek voor de feestdagen.

5) KAARSEN

Onmisbaar. (punt ander lijn 😉

Kaarsen zorgen voor sfeer, licht, warmte en zijn onmisbaar bij je feesttafel. Neem geen geurkaarsen want deze geuren kunnen te overheersend zijn tov de geuren van het lekkere feestmaal en dit zou zonde zijn.

Kaarsen kan je ook weer in 3-voud plaatsen en in 3 verschillende hoogtes. Dit zorgt voor hoogtes & dieptes en zorgt voor een mooi tablestyling.

Zitten er veel kindjes aan tafel, denk ook aan de veiligheid en werk dan met theelichtjes in een potje.

Tafelkaarsen of stolpkaarsen kan je al een half uurtje voordien aansteken. Dan hebben de kaarsen al een mooiere vorm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s